Cursuri actorie

CURSURI ACTORIE

Cursurile de actorie vor ajuta la o mai mare incredere in sine, la dezinhibare, vor stimula creativitatea, socializarea, munca in echipa, autocunoasterea, spontaneitatea, comunicarea etc., dar si la crearea unui personaj dintr-o piesa de teatru. 
Particpantii vor lua parte la construirea unui spectacol si vor fi sprijiniti sa-si construiasca personajul, costumul, machiajul, coregrafia etc.
Cursurile de actorie vor fi structurate in mai multe capitole si anume:

Improvizatie
Dictie
Respiratie
Miscare scenica
Teatru.(din semestrul al doilea)

              Improvizatia va sta la baza cursurilor din semestrul I. Improvizatia este unul dintre cele mai utile instrumente pentru eliberarea de blocaje, inhibitii, asigurand deschiderea psihica necesara procesului pe care arta actorului o presupune.
Improvizatia este mijlocul prin care se ajunge la descoperirea calitatilor naturale, la activarea bucuriei jocului si a capacitatii de implicare precum si la dezvolaterea armonioasa a structurii aptitudinilor scenice. (Gianina Aron)
Cursul va include exercitii senzoriale, de ritm, de atentie, de incredere, de concentrare, de memorie, de imaginatie, de  relaxare, de autocunoastere, de orientare, de localizare etc.
In afara de improvizatie participantii vor face cursuri de dictie, vor invata exercitii menite sa-i scape de defectele de pronuntare(in cazul in care acestea exista), iar daca nu, exercitii care previn precipitarea, unul dintre cele mai intalnite defecte de dictie. Exercitiile de dictie vor fi sustinute de cele de respiartie, deoarece respiaratia sta la baza vorbirii, precum dictia sta la baza rostirii. 
O alta parte importanta a cursului este miscarea scenica. Cursantii vor face diferite exercitii de mers, de amplasare in spatiu si de folosire a acestuia atat individual cat si in grup. Pe parcursul cursului vor fi introduse exercitii de miscare si chiar de dans.

Din semestrul al II-lea cursantii vor participa la crearea unui spectacol, interpretand un personaj dintr-o piesa de teatru romaneasca sau straina, clasica sau contemporana, in functie de grupul din care cursantul va face parte. Un alt criteriu de alegere al textului va fi distribuirea unui rol ofertant fiecarui cursant.
Spectacolele se vor juca in sali de teatru profesioniste. In plus participantii la curs vor fi sustinuti sa participe la festivaluri de teatru pentru liceeni (Ex: Festivalul George Constantin, Festivalul Mark Twain etc), sau la festivaluri de teatru pentru amatori, in cazul participantilor adulti.              

           Cursurile sunt tinute de actorul Dorin Eugen Ionescu, cu experienta pedagogica de 15 ani.

Taxa de curs este de 120 lei/luna.